CURS ETUCE

ESTE MOMENTUL SA VA INSCRIETI GRATUIT LA CURSUL ON-LINE
EDUCATIA PENTRU CETATENIE SI DREPTURILE OMULUI

 

ETUCE are placerea sa anunte ca Inregistrarea pentru cursul online privind EDUCATIA PENTRU CETATENIE SI DREPTURILE OMULUI este acum deschisa. Aceasta initiativa de cercetare si de formare este gratuita.

Cursul de 6 saptamani va avea loc Intre 29 aprilie si 9 iunie 2019 si va oferi profesorilor, directorilor de scoli, altor cadre didactice posibilitatea de a dobandi cunostinte si abilitati In predarea si Invatarea cetateniei democratice, a drepturilor omului si a educatiei incluzive.
Cursul online se desfasoara In limbile ENGLEZA si FRANCEZA. Scopul sau este de a promova educatia incluziva, cetatenia democratica si drepturile omului prin Intelegerea definitiilor-cheie, a continuturilor privind educatia pentru drepturile omului.
Cursul online va analiza, de asemenea, practicile existente si abordarile inovatoare privind stilurile, tehnicile si metodele de predare. Cursul de e-learning este construit pe bune practici de succes si inovante, discutate In cadrul PROIECTULUI EU CONVINCE, un proiect comun al ETUCE, EFEE (Federatia Europeana a Patronatului Educatiei) si ESHA (Asociatia Sefilor Scolilor Europene) privind cetatenia democratica si educatia incluziva.
Cursul cuprinde trei module:

  • MODULUL 1 – se centreaza pe definitiile si cadrul international si regional In legatura cu educatia pentru drepturile omului.
  • MODULUL 2 – analizeaza contextele si problemele specifice care acopera o serie de domenii (cum ar fi drepturile persoanelor cu dizabilitati si migratie), precum si aspecte legate de educatia incluziva (cum ar fi, de exemplu, includerea minoritatilor sau rolul preventiv al educatiei incluzive Impotriva violentei si extremism).
  • MODULUL 3 – se refera la principiile de functionare ale unei scoli inclusive si la abordarea educatiei bazata pe drepturi. In special, subliniaza importanta managementului participativ al comunitatii scolare, care implica abordarea nevoilor cursantilor, a personalului din Invatamant si a comunitatii mai largi, nu numai In cadrul curriculum-ului, ci si In Intreaga scoala.

Cursul on-line este coordonat de Campusul Global al Drepturilor Omului si este predat de cadre universitare si de experti in domeniu. Veti putea sa dialogati astfel cu: Prof. Léonce Bekemans, Universitatea din Padova; Prof. Florence Bénoit-Rohmer, Universitatea din Strasbourg; Prof. Paolo de Stefani, Universitatea din Padova; Prof. Anja Mihr, Academia OSCE din Bishkek; Prof. Manfred Nowak, Global Campus of Human Rights.

CUM VA PUTETI INSCRIE?

INREGISTRAREA GRATUITA SE FACE DIN 25 MARTIE PANA PE 19 MAI 2019.

Pentru a va putea inregistra va rugam sa accesati link-ul de mai jos si sa urmati instructiunile:

https://eiuc.org/education/e-learning/moocs/eu-convince/how-to-enrol.html

Pentru mai multe informatii privind Massive Online Open Course – MOOC va rugam sa accesati urmatorul link:

https://eiuc.org/education/e-learning/moocs/eu-convince/about.html