Euromiting 2014

ORGANIZATIILE AFILIATE LA FSLI AU DECIS SA PARTICIPE LA 
EURO-MITINGUL DE LA BRUXELLES DIN 4-04-14

In acest an, euro-mitingul organizat de Confederatia Europeana a Sindicatelor are ca motto:
SA LUPTAM PENTRU: INVESTITII, LOCURI DE MUNCA DE CALITATE, EGALITATE

In timp ce liderii UE se pregatesc sa se intalneasca la Bruxelles pentru summit-ul de primavara, continua sa submineze proiectul european, prin prelungirea crizei financiare si sociale care afecteaza milioane de oameni din intreaga Uniune Europeana.

„Noi, cei din mișcarea sindicala nu credem ca aceasta criza este incheiata. Ceea ce trebuie sa ne intrebam este, cine este departe de aceste probleme? Sistemul financiar sau oamenii?” 
„Europa este extrem de slaba in ceea ce priveste dimensiunea sociala. Cetatenii nu accepta ca o parte a Europei UE se prabuseste. O astfel de Europa nu va fi fi privita cu amabilitate de catre cetatenii sai, in cazul in care nu se schimba.”

O NOUA CALE PENTRU EUROPA: PLANUL CONFEDERATIEI EUROPENE A SINDICATELOR PENTRU INVESTITII, O CRESTERE SUSTENABILA SI LOCURI DE MUNCA DE CALITATE

( descarca documentul PDF de AICI )

La cinci ani de la inceputul crizei, cetatenii europeni continua sa sufere din cauza incertitudinilor economice si sociale. Somajul, munca precara, inegalitatea si saracia distrug viata multora. Cea mai urgenta sarcina cu care se confrunta liderii Europei este de a oferi oamenilor speranta si incredere, in conditiile bataliei cu recesiunea si cu stagnarea economiilor noastre.

UE are potentialul necesar pentru a combate criza. Exista o nevoie urgenta pentru definirea unei directii noi, pentru a stabiliza situatia economica si pentru a crea locuri de munca de calitate intr-o Europa sociala. UE trebuie sa-si utilizeze intreaga forta pentru a contura un viitor mai prosper, echitabil si democratic.

1000 de miliarde euro s-au cheltuit pentru a salva sectorul financiar. 1000 de miliarde euro se pierd annual prin evaziune fiscala si frauda. A venit timpul sa cheltuim 250 de miliarde euro pentru locuri de munca de calitate si un viitor mai bun pentru cetatenii UE. Printr-un plan indraznet de investitii s-ar putea crea pâna la 11 milioane de noi locuri de munca de calitate.

ETUC SPRIJINA
»» Investiţii masive pentru o creştere economică durabilă şi locuri de muncă de calitate;
»» Servicii publice de calitate, sisteme de stat funcţionale, sisteme de protecţie socială incluzive, precum şi instituţii de cercetare şi învăţământ inovatoare;
»» Stoparea fraudei şi evaziunii fiscale; impozitare justă pentru finanţarea unui plan de investiţii;
»» Flexibilitate în aplicarea regulilor pentru deficitul public, în cazul în care sunt realizate investiţii.

ETUC ESTE IMPOTRIVA
»» Politicilor bazate pe austeritate;
»» Şomajului masiv, locurilor de muncă precare şi nedreptăţilor fiscale;
»» Politicilor economice orientate mai curând către stabilizarea pieţelor decât asigurarea progresul social.

Mai multe informatii gasiti la:
http://www.etuc.org/events/4-04-14-etuc-euro-demonstration-fighting-investments-quality-jobs-equality