MIRCEA PETICĂ

1954-2021

 

Cu mare durere în suflet ne luăm rămas bun de la unul dintre oamenii  valoroși pe care i-a avut Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. Mircea Petică, liderul Sindicatului Liber din Învățământ Tecuci s-a stins din viață, lăsând în urma sa tristețe, dar și o moștenire importantă: munca depusă pentru binele membrilor de sindicat pentru care și-a dedicat o mare parte din  viață.

Pentru noi, Mircea Petică va rămâne mereu un OM deosebit, cu un caracter puternic și un suflet mare, dar și un exemplu de moralitate, curaj și dăruire. A iubit adevărul și sinceritatea, dar a disprețuit minciuna și ipocrizia, a fost discret, dar a știut cum să își facă auzită vocea, atunci când drepturile oamenilor din Educație trebuiau apărate, a slujit munca cinstită și a promovat valorile, fără vanitate și fără să ceară ceva la schimb.

Mircea Petică a fost un OM cu care puteai pleca la drum, fără a avea teama că te abandonează, atitudine întâlnită doar la oamenii de caracter.

Îți mulțumim, prietene drag, coleg și OM al Educației pentru tot ce ai realizat! Dumnezeu să te odihnească în pace, iar familiei tale îndurerate să îi ofere putere în aceste zile în care suferim cu toții pentru că nu te mai avem printre noi!

Dumnezeu să te odihnească în pace!

Colegiul Național al Liderilor FSLI