Parteneriate

1. Nationale

FSLI a dezvoltat parteneriate şi colaborari atat cu structurile guvernamentale, legislative, politice si economice cat şi cu reprezentantii societatii civile. FSLI este membru activ in:

* Consiliul Economic şi Social (organism naţional tripartit sindicate – patronat – guvern)

* Consiliul National de Reforma a Invatamantului

*Comisia Paritara Sindicate – MECT

* Statut consultativ pe langa Comisiile de specialitate ale Senatului si Camerei Deputatilor

Din 1996, FSLI este afiliat si la Confederatia Sindicatelor Democrate din Romania (CSDR). De asemenea, presedintele FSLI face parte din comitetele de organizare a unor programe educationale si de protectie a copilului dezvoltate sub patronajul Presedintiei Romaniei. Aceste programe reunesc organizatii neguvernamentale, ministere, structuri ale administratiei publice locale care activeaza in domeniul social.

2. Internationale

In ianuarie 1993, la Stockholm, FSLI participa la infiintarea Internationalei Educatiei, organism de nivel mondial, devenind si membru al Confederatiei Internationale a Sindicatelor Libere – CISL.

FSLI a dezvoltat parteneriate cu uniunile sindicale similare din Franta, Belgia, Germania, Spania, Italia, Ungaria, Cehia, Republica Moldova, Olanda, Danemarca, Suedia, Portugalia, Luxemburg si este membru al Comitetului Regional European al Internationalei Educatiei (EI Regional Europe Committee) si al Comitetului European al Sindicatelor din Educatie (European Trade Union Committee for Education).