Presedintele FSLI, Simion Hancescu, a participat la dezbaterea „Identitatea nationala si identitatea europeana: complementare sau contradictorii?” – Strasbourg

Președintele FSLI, Simion Hancescu, a participat la dezbaterea „Identitatea națională și identitatea europeană: complementare sau contradictorii?” – Strasbourg

Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hancescu, a participat zilele trecute la dezbaterea intitulată Identitatea națională și identitatea europeană: complementare sau contradictorii?” Evenimentul a avut loc la sediul Parlamentului European, din Strasbourg și a fost organizat de europarlamentarul Mircea Diaconu,vicepreședinte al Comisiei de Educație și Cultură din Parlamentul European. 
În cadrul dezbaterii, președintele FSLI a insistat asupra rolului școlii în promovarea valorilor europene și conservarea culturii și identității naționale și a subliniat faptul că este necesară o reformă a educației la nivel european. Totodată, Simion Hancescu a propus și adoptarea unui prag minim de alocare bugetară, la nivelul statelor membre UE, pentru propriile sisteme de învățământ, prag care să asigure și un salariu minim unitar pentru cadrele didactice.
La dezbatere a luat parte și  profesorul universitar dr. Markus J. Prutsch, cercetător în domeniul politicilor în cultură și educație în cadrul Parlamentului European.