Mesajul presedintelui F.S.L.I. cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului

Mesajul președintelui FSLI cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului

     1 Iunie este o zi cu totul și cu totul specială pentru copiii din întreaga lume: este sărbătoarea copilăriei! Cu această ocazie le dorim tuturor copiilor să se bucure de fiecare zi, să râdă și să se joace cât mai mult, să aibă liniște și pace acolo unde se află, să fie sănătoși, să aibă aripi către împlinirea fiecărui vis pe care îl au, să se bucure de oamenii de încredere care le oferă dragoste și căldură, să fie deschiși către educație, să fie creativi și să aibă curaj în ceea ce își propun să facă!

      Prin rolul nostru, de cadre didactice, ne gândim la ei nu doar în această zi specială, ci în fiecare zi, pentru că misiunea pe care noi o avem este aceea de a-i însoți prin viață și nu doar prin lecțiile de la școală, ci prin legătura unică ce poate să existe între fiecare elev și mentorul său.

     În acest an în care am simțit cu toții, cadre didactice și elevi, provocările școlii în timpul pandemiei, am înțeles și mai bine cât de mult trebuie să avem grijă unii de alții. Ne-a fost dor de fiecare elev de-al nostru, iar întoarcerea la școală a fost una plină de emoții. Am recapitulat împreună lecția prin care am înțeles că educația nu înseamnă doar un sistem de predare, înseamnă înainte de orice umanitate și că avem nevoie să fim buni unii cu alții.  

     Credem cu tărie că cel mai frumos cadou pe care îl putem oferi copiilor în fiecare zi este o educație de calitate, cu școli primitoare și bine dotate, cu cadre didactice pregătite la standarde ridicate, cu un sistem de învățământ adaptat cerințelor actuale ale vremurilor pe care le traversăm, dar și nevoilor individuale ale elevilor. Pentru toate acestea este nevoie de investiția fiecăruia dintre noi, indiferent că suntem cadre didactice, părinți, parte a societății civile sau factori cu putere decizională în stat. Fiecare copil are dreptul să fie respectat, iar cea mai mare dovadă de respect este atunci când știm să fim atenți la el!  

La mulți ani, copii!

                                                                           

Preşedinte FSLI,

Simion Hancescu